Zawody na torze w Kowali

Harmonogram czasowy IV Rundy Strefy Polski Południowej w Motocrossie

Kowala 28 czerwca 2015 r.

7.00 - do końca zawodów

1. Biuro zawodów czynne: niedziela 7.00

2. Kontrola techniczna: niedziela 7.30

3. Odbiór trasy przez sędziego - 7.30

4. Egzamin teoretyczny na certyfikat - 8.00

5. Trening dowolny i kwalifikacyjny - 8.30 do 11.30

Dla wszystkich klas odbędzie się trening 30-minutowy podzielony na 3 części:

  • 15 minut - trening dowolny
  • 10 minut - trening kwalifikacyjny
  • 5 minut - próba startu

8.30-9.00 MX 65

9.00-9.30 MX 85 + Kobiety

9.30-10.00 MX 2J

10.00-10.30 MX 2C

10.30-11.00 MX 1C + MX Masters

11.00-11.30 MX Open

6. 11.45 - odprawa zawodników, pamiątkowe zdjęcie i otwarcie zawodów

7. 12.30 - START - 1 bieg

MX 65                          przedpark 12.20     - start 12.30 (10 min + 2 okr)

MX 85 + Kobiety           przedpark 12.40     - start 12.50 (10 min + 2 okr)

MX 2J                           przedpark 13.00     - start 13.10 (15 min + 2 okr)

MX 2C                           przedpark 13.25     - start 13.35 (15 min + 2 okr)

MX 1C + MX Masters      przedpark 13.50     - start 14.00 (15 min + 2 okr)

MX Open                       przedpark 14.15     - start 14.25 (20 min + 2 okr)

- 2 bieg

MX 65                           przedpark 15.00     - start (10 min + 2 okr)

MX 85 + Kobiety            przedpark 15.20     - start (10 min + 2 okr)

MX 2J                            przedpark 15.40     - start (15 min + 2 okr)

MX 2C                           przedpark 16.05     - start (15 min + 2 okr)

MX 1C + MX Masters       przedpark 16.30     - start (15 min + 2 okr)

MX Open                        przedpark 16.55     - start (20 min + 2 okr)

 

 

 

Około godziny 18 nastąpi rozdanie nagród.